petak, 30. rujna 2016.

DOK MI SUTRA ŠUTIMO – VI ODGOVORITE!


Sutra, u subotu 01.10.2016. godine, izborna je šutnja. Dan kada konačno svi kandidati nemaju više mogućnost da, svako na svoj način, ubjeđuje birače zašto baš njemu treba da daju svoje povjerenje.

Eh... da vam ne bi bilo dosadno, te da bih vam pokušao približiti ono o čemu sam pričao i pisao unazad nekoliko mjeseci, odlučio sam postaviti neka pitanja na koja vi sami trebate naći odgovor. Pa da krenemo:

1.  Osam je kandidata za gradonačelnika Tuzle, ali rat se vodi između dva najjača oponenta. Jedan je prepoznatljiv, već deceniju i po na čelu grada. Drugi je novajlija – zajednički kandidat SDA – SBB. Otkud to da dvije ovako jake i ozbiljne stranke za kandidata za gradonačelnika predlože osobu sa 2 godine radnog staža?
2.     Bahrudin Hadžiefendić sa dvije godine radnog iskustva, imenovan je za ministra zdravlja TK, i to kao uposlenik farmaceutske kuće „Tuzlafarm“ koja je poslovala sa velikim gubitkom. Da li je to sukob interesa, posebno ukoliko uzmemo u obzir činjenicu da je Hadžiefendić u vrlo kratkom roku preko Budžeta TK i UKC-a pokrio sve gubitke svoje matične kuće?
3.     Bahrudin Hadžiefendić javno izjavljuje da je ponosan na činjenicu da je unuk SS oficira odlikovanog najvećim odlikovanjem NDH. Da li je to veličanje nacizma ili sloboda mišljenja, kako njegovi vojnici vole reći?
4.   Zašto se u Tuzli nije ujedinila sva ljevica? Ovdje posebno mislim na DF i SDP, obzirom da su pregovori bili skoro privedeni kraju?
5.    Da li je iznenadna kandidatura Alena Gadže povezana sa visokim funkcionerom DF-a Damirom Bećirovićem, čiji je brat dorektor sarajevske ispostave „Tuzlafarma“?
6.   Da li slučajno skoro svi povezani sa „Tuzlafarmom“ voze Audi Q7 registrovan na tu firmu?
7.  Zbog čega je Gradski odbor SDA Tuzla morao odustati od svog prijedloga za kandidaturu dr. Haruna Avdagića, uglednog Tuzlaka za gradonačelnika Tuzle? Da li je to povezano sa dogovorom na relaciji Kukić – Radončić?
8.  Da li iza njihovog dogovora stoji mafijaški plan uzurpacije tuzlanskih javnih preduzeća, jer su kantonalna već popunili sa svojim sumnjivim kadrovima – uglavnom iz Banovića?
9.     Koja je uloga Selima Bešlagića u rušenju ujedinjenja ljevice u Tuzli?


10.  Sada dobro pogledajte ovu sliku! Da li je Selim Bešlagić već napravio dogovor sa SDA – SBB kadrom, da vrati na početno stanje poništenu privatizaciju tuzlanskih javnih preduzeća? Da podsjetim – Bešlagić je kao guverner TK privatizovao skoro sva javna gradska preduzeća, a par godina kasnije OV Tuzla sve privatizacije je poništilo! Bešlagić je zbog toga pretrpio veliku štetu jer su sve privatizacije išle preko njegove privatne agencije za poslovno posredovanje!
11.  Da li Tuzlom pokušava zavladati „Nova snaga“ ili farmaceutska mafija??
12. I na kraju – zbog čega se dugogodišnji žestoki oponent SDP-u, BOSS, pomirio sa SDP-om na ovim izborima??
13. Da nije zbog svega gore navedenoga?

BOSS je stao uz SDP jer


TUZLA NE SMIJE PASTI!!!

Nema komentara:

Objavi komentar