utorak, 27. rujna 2016.

Kako se borci za "bolju Tuzlu" ustvari bore za bolju Tuzlu?


U moru političkih programa na izbornoj političkoj pijaci u Tuzli, najglasnije su stranke koje se zalažu za bolju Tuzlu, efikasniju upravi u maksimalne uštede. Jedna od takvih je i nezavisna lista Zlatka Berbića, čiji je nosilac liste za Gradsko vijeće Tuzla dr. Sanda Kreitmayer Peštić. Kako će se dr. Peštić boriti za sve navedeno, pokazuje sljedeći primjer.

U neizbježnoj popitičkoj trgovini funkcijama u našem gradu, mjesto direktora JU "Dom mladih" Tuzla pripalo je Narodnoj stranci Radom za boljitak. Oni su na tu poziciju postavili Samiru Glavinić, koja u svom mandatu nije pokazala baš zapažene rezultate. Zbog takvog načina rada, Nadzorni odbor ove ustanove počeo je vršiti stanovite pritiske na direktoricu sa ciljem afirmacije njenog rada. Valjda zbog pomenutog pritiska, direktorica Glavinić otvorila je bolovanje, i to baš kod dr. Peštić. Samira Glavinić danas je kadar Tuzlanske alternative!

Stvar bi bila i više nego normalna, da je osoba koja je otvorila bolovanje stvarno bolesna. Bolovanje direktorice Doma mladih još traje, a njena bolest se manifestuje u žestokom plesu "Sirtakija" na jučerašnjoj svadbi kojoj je, tako bolesna, prisustvovala. Kakao direktorica Samira Glavinić igra slavni Sirtaki, uvjerite se sami.

Nema komentara:

Objavi komentar